Malzemeler:
6 Adet kek için;
-Yağlı kağıt
-3 yumurta
-75 gr şeker
-1 tutam tuz
-100 gr öğütülmüş badem
-25 gr un
-25 gr nişasta
Süslemesi için;
-100 gr beyaz çikolata
-100 gr öğütülmüş antep fıstığı
-Yuvarlak şekerlemeler
-Yuvarlak şekerlemeler
Üstündeki kar için;
-3 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-Kar görüntüsü için pudra şekeri
Yapılışı:
Yağlı kağıttan 20 cm çapında bir daire kesiyoruz. Orta noktasına kadar kesiyoruz. Kıvırıp koni biçimine getiriyoruz, ataşla sağlamlaştırıyoruz ve fırına dayanıklı küçük bardaklara yerleştiriyoruz. (Sivri kısmının kapandığından emin olmalısınız yoksa oradan akabilir.
Yumurtanın sarısını ve beyazını ayırıyoruz. Beyaz kısmını bir kaba koyup üzerine tuzu ekleyip köpürene kadar çırpıyoruz. Şekeri ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından yumurtanın sarılarını ekliyoruz.
Ayrı bir kapta öğütülmüş bademi, unu ve nişastayı karıştırarak diğer karışıma yavaşça ilave ediyoruz. Biraz çırpıyoruz.
Oluşan kek hamurunu hazırladığımız yağlı kağıt kalıplarına döküyoruz.
Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına atıp 15-20 dk pişmeye bırakıyoruz. Piştikten sonra çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.Soğuyan kekleri dikkatlice kağıtlarından çıkarıyoruz.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. (Benmari usulünün ne olduğunu http://acisiylatatlisiyla.blogspot.com/2013/12/kulahta-cikolata-kaplamal-truffle.html tarifinde açıklamıştım) Erittiğimiz çikolatayı kekin etrafına fırça yardımıyla sürüp öğütülmüş antep fıstığına batırıyoruz. Ardından sekerlemelerle etrafını süslüyoruz.
Üzerine kar yapmak pudra şekeriyle limonu ve kremayı karıştırıyoruz. Son olarak pudra şekerini serpiyoruz.
Kekimiz hazıır!
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder