9 Aralık 2013 Pazartesi

Külahta Çikolata Kaplamalı Truffle

Merhaba, yine misafirlerinizi kıskandıracak bir tarifle karşınızdayıım :) Bu truffle'lar göz doyuruyor :) Özel sunumuyla özel günleriniz için ideal..

Malzemeler:
Truffle İçin,
-250 gr bitter çikolata
-150 ml krema
-150 gr sade kek
Kaplama İçin,
-100 gr beyaz çikolata
-100 gr bitter çikolata
Dondurma külahı

Yapılışı:
Kremayı sos tenceresine alıp ısıtıyoruz. Çikolatayı küçük parçalara bölüyoruz ve kremaya ekliyoruz. Eriyinceye kadar karıştırıp, ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek parçalarını elimizle iyice ufalıyoruz ve soğumuş olan karışıma ilave edip, yoğuruyoruz. Buzdolabında 1 saat soğutuyoruz. Diğer yanda ayrı kaselere bitter ve beyaz çikolatayı alıp benmari usulü* eritiyoruz. Soğumuş olan kekli harçtan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, çikolataya buluyoruz. Çikolata katılaşana kadar bekletiyoruz. Soğutup dondurma külahlarının içinde servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun! :)

*Benmari usulü: Isıyla direkt temas etmemesi gereken gıdalar bu yöntemle pişirilir veya eritilir. Gıdanın bulunduğu kap, ocak üzerindeki veya fırın içerisindeki sıcak su dolu başka bir kabın üzerine oturtularak gıdanın pişirilmesi veya eritilmesi işlemi gerçekleştirilir. Benmari usulü yemek pişirirken en önemlisi bu işe uygun bir tencere kullanmanız. Aksi takdirde pişim çok uzun sürer. Derin tencerelerden kaçınmalısınız. Su dolu kabın dibine küçük bir tabak koymayı deneyin. Böylece hararetli bir pişime engel olabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder