Malzemeler:
Truffle İçin,
-250 gr bitter çikolata
-150 ml krema
-150 gr sade kek
Kaplama İçin,
-100 gr beyaz çikolata
-100 gr bitter çikolata
Dondurma külahı
Yapılışı:
Kremayı sos tenceresine alıp ısıtıyoruz. Çikolatayı küçük parçalara bölüyoruz ve kremaya ekliyoruz. Eriyinceye kadar karıştırıp, ocaktan alıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz. Kek parçalarını elimizle iyice ufalıyoruz ve soğumuş olan karışıma ilave edip, yoğuruyoruz. Buzdolabında 1 saat soğutuyoruz. Diğer yanda ayrı kaselere bitter ve beyaz çikolatayı alıp benmari usulü* eritiyoruz. Soğumuş olan kekli harçtan küçük parçalar koparıp elimizde yuvarlayıp, çikolataya buluyoruz. Çikolata katılaşana kadar bekletiyoruz. Soğutup dondurma külahlarının içinde servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder