8 Temmuz 2014 Salı

Gazozlu Hafif Tatlı

Merhabalar, bu tarif benim için güzel bir yenilik oldu. Facebook Acısıyla Tatlısıyla sayfamızda ilk kez bir başkası tarif paylaştı ve çok mutlu oldum. Bunun için Sevil ablama teşekkür ederim bu çok güzel görünen tatlısını paylaştığı için. Ramazanda iftar sofralarına yakışan bir görüntüsü var eminim tadı da öyledir. Çok hafif olduğunu söylüyor ve resimler de tamamen ona ait. Ben en kısa zamanda deneyeceğim. Siz de deneyin! :)
Sizce de çok güzel görünmüyorlar mı? :))

Malzemeler:
-1 küçük şişe gazoz
-1 paket yaş maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-2 yumurta
-Bir çimdik tuz
-Aldığı kadar un 
-Çekilmiş ceviz
-Tarçın
-100 gr erimiş tereyağ
-1 çay bardağı sıvıyağ
Şerbeti İçin,
-5 su bardağı şeker
-5 bardak su
-Yarım limon suyu

Yapılışı:
Derin bir kapta gazozla yaş mayayı eritiyoruz. Üzerine 1 tatlı kaşığı toz şeker, 2 yumurta, bir çimdik tuz ve aldığı kadar unu katıp çok sert veya çok yumuşak olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru parçalara bölüp yuvarlıyoruz. Böldüğümüz parçaları tek tek açıyoruz. Erimiş tereyağı ve sıvıyağ karıştırıp açtığımız hamurların üzerinde gezdiriyoruz. Çekilmiş ceviz ve tarçını serpiyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz. Rulomuzu 2 cm aralıklarla kesiyoruz ve çok bitişik olmayacak şekilde tepsiye dizip yaklaşık yarım saat mayalanması için bekliyoruz. Ardından 200 derecedeki fırınımızda pişiriyoruz. Onlar orada pişerken şerbetimizi hazırlıyoruz. Şerbet malzemelerini bir tencereye koyup kaynatıyoruz. Ardından soğumasını bekleyip, tepsiye döküyoruz. Şerbetin çektikten sonra servis yapabilirsiniz.


Afiyet Olsun! :)


0 yorum:

Yorum Gönder