25 Haziran 2014 Çarşamba

Rulokat Pasta

Merhabalaar, bir süredir yazamadım yine. Sınavları hallettim tatile girdiim ve karşınızdayım :) Yazın boşken bol bol mutfakta olma imkanı bulacağım bu da bir sürü tarif demek :)
Geçtiğimiz günlerde bir arkadaşımın annesi için bir pasta yaptık. Rulokat ve meyveyle süslediğimiz pastamız çok beğenildi. Dış görünüşüyle göz doyuran pastamız emin olun ki göründüğü kadar zor değil :) Yiyen herkes de beğendiğine göre denemenizde fayda var! :) Önce pastamızı göreliimm,

şimdi sıra tarifte :)

Malzemeler:
Pandispanyası İçin,
-3 adet yumurta
-1 çay bardağı toz şeker
-Yarım çay bardağı su
-5-6 yemek kaşığı un
-1,5 yemek kaşığı kakao
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
Kreması İçin,
-2,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 silme yemek kaşığı un
-1 tatlı kaşığı nişasta
-1 paket vanilya
Çikolata Ganaj İçin,
-1 paket sıvı krema
-120 gr bitter çikolata
Pastanın İçi İçin,
-Dilediğiniz meyve veya çekilmiş fındık
-Damla çikolata
Islatmak İçin,
-Süt
Süslemesi İçin,
-Rulokat
-Damla çikolata
-Çilek

Yapılışı:
Pandispanyası için bir kabın içine yumurta ve şekeri koyarak köpürene kadar çırpıyoruz. İçine suyu, kakaoyu ve vanilyayı koyup çırpmaya devam ediyoruz. Sonra unu ve kabartma tozunu ekliyoruz ve son kez çırpıyoruz. Pandispanyayı hazırlayacağımız kalıbımızı margarinle yağlayıp her yerine eşit dağılacak şekilde un serpiyoruz. Karışımı kalıba döküp önceden 200 derecede ısıttığımız fırında pişiriyoruz. 
Kreması için tencerenin içine sütü, toz şekeri, unu ve nişastayı koyuyoruz ve orta ateşte koyulaşana kadar pişiriyoruz. Sonra vanilyayı ilave edip, karıştırıyoruz ve ocaktan alıyoruz. Kremanın kabuk bağlamaması için karıştırarak soğutuyoruz.
Çikolata ganajı için tencereye kremayı döküp ısıtıyoruz ve kaynamadan ocaktan alıyoruz. İçine çikolatayı ekleyip karıştırarak çikolataları eritiyoruz. Soğuyup koyulaşması için buzdolabında bekletiyoruz.
Pandispanyayı ortadan ikiye kesiyoruz. Her iki parçayı da sütle ıslatıp soğumuş olan kremayı kekin tabanına
her yerine yayıp üzerine dilediğimiz malzemeyi koyuyoruz -ki ben muz koydum- üzerine damla çikolata serpiyoruz ve diğer pandispanyayla üzerini kapatıyoruz. Ardından pandispanyanın her yerini çikolata ganajından sürüyoruz. 
Pastayı bir süre buzdolabında bekletip ardından süslemeye başlıyoruz. Rulokatlarımızı ortadan ikiye bölüp pastanın kenarlarına diziyoruz. Rulokatların mümkün olduğunca eşit boyda olmasına dikkat ediyoruz ancak bu biraz zor :) Rulokatları dizdikten sonra yıkadığımız ve kuruttuğumuz çileklerimizi kalan çikolata ganajına batırıp pastanın üzerine dilediğimiz gibi koyuyoruz. Üzerine de damla çikolata serpip pastamızı buzdolabında bekletmeye bırakıyoruz :) Dilerseniz kurdeleyle şirin bir bağ yapıp hoş bi görünüm kazanabilirsiniz! :)


Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder