23 Temmuz 2014 Çarşamba

Kandil Simidi

Merhabalaaar, öncelikle herkesin Kadir Gecesi mübarek olsun.. Kandil günlerinin vazgeçilmez lezzetidir kandil simidi. İnternette dolanırken görüp hemen işe koyuldum. ;Hem malzemelerinin bir çok evde bulabilecek malzemeler olması hem yapımının kolaylığı hem de kısa sürede pişmesiyle çok pratik bir tarif. Siz de bu kandil bir değişiklik yapın ve kandil simidinizi kendiniz yapın! :) 


Malzemeler:
-125 gr margarin veya tereyağ
-3,5-4 su bardağı un
-2 yemek kaşığı sirke
-1 yemek kaşığı mahlep
-1 yemek kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-2 yumurta (sarıları içine, beyazları üzerine)
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 paket kabartma tozu
Üzeri İçin
-Yumurtaların sarıları
-Susam 

Yapılışı:Önce yumurtalarımızı oda sıcaklığında bekletiyoruz ardından beyaz ve sarısını ayırıyoruz. Geniş bir kaba unu ekleyerek ortasına sıvı malzemeler için çukur açıyoruz. Unun ortasındaki çukura oda sıcaklığındaki margarini, yumurta sarılarını ve diğer tüm malzemeleri ekliyoruz. Kulak memesi kıvamından çok az sert ve ele yapışmayan bir hamur olana kadar azar azar un ekleyerek yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıyoruz. Hamur parçalarını düz bir tezgahta yuvarlayarak rulo şekline getiriyoruz. Ruloların daire şeklinde uçlarını birleştirerek simit şekli veriyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz ve hazırladığınız kandil simitlerini diziyoruz. Fırça yardımıyla tüm simitlerin üzerine yumurta akı sürüyoruz. Son olarak susam serpiyoruz.. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Kandil simitlerimiz hazır! :)
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder