29 Ağustos 2014 Cuma

Kalp Kurabiye

Merhabalaar, uzun bir süredir tarif yazamıyordum. Tatildi, sıcaklardı derken mutfağa daha nadir girer oldum. Bu sıcaklarda canı hiçbir şey yapmak istemiyor insanın canı! :) Ancaak bugün internette gördüğüm bir tarif üzerine paldır küldür mutfağa daldım. Tarifi hem çok basit hem harika bir görüntüsü var hemde tadı enfes! :)


Malzemeler:
-1 yumurta
-125 gr. margarin veya tereyağ
-1 su bardağından biraz az pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvıyağ
-1 çay bardağı nişasta
-1 paket vanilya
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Aldığı kadar un
Arası İçin,
-Çilek sosu veya çilek reçeli

Yapılışı:
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarini, yumurtayı ve sıvıyağı çırpıyoruz. Ardından nişastayı, vanilyayı, kabartma tozunu en son sonda yavaşça unu ekliyoruz. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alıp merdane yardımıyla inceltiyoruz. Kalp şeklindeki kalıbımızla şekiller kesip kalan hamuru tekrar yoğurup açıyoruz. Tekrar kalp şekilleri kesiyoruz. Tüm hamurdan bu şekilde kalıplar çıkardıktan sonra kalp kurabiye kalıbının bir boy küçük aparatıyla da kalplerimizin yarısının ortalarını kesiyoruz. Bu şekilde hazırladığımız kurabiyelerimizi 170 derecede önceden ısıtılmış fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Pişen kurabiyelerimiz soğuduktan sonra ortası delik olmayan kurabiyemiz alta gelecek şekilde koyuyoruz. Üzerine çok az çilek sosumuzdan döküyoruz ve üzerini ortası delik kalplerden biriyle kapatıyoruz. Ardından üzerine biraz pudra şekeri serpip servis yapabilirsiniz!


Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder