26 Haziran 2014 Perşembe

Çilekli Cheesecake

Merhabalar, söylediğim gibi tatil başladı ben ailemin yanına döndüm ve mutfakta geçirecek bol bol zamanım var! :) Bugün cheesecake yapasım geldi, onu bunu düşünmeden eksik birkaç malzemeyi alıp pasta yapmaya başlamak çok güzel! :) Bu tarif bir çok cheesecake tarifi gibi pişmeyen cheesecake tarifi. Bu sebeple yapımı da oldukça kolay. Tek sorunum meyve bulmaktı, çilek aradım ancak bulamadım bu sebeple Dr. Oetker'in Dağ Çileği Peltesini kullandım. Bakalım nasıl oldu :)


Malzemeler: 
Tabanı İçin,
-1,5 paket burçak bisküvi
-2 yemek kaşığı erimiş margarin yada tereyağ
-2 yemek kaşığı süt
Ara kreması için,
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt
-1 küçük kutu labne peyniri
-2 paket limonlu jöle
-1 su bardağı kaynar su
-1 su bardağı soğuk su
Üzeri İçin,
-Dr. Oetker Dağ Çileği Peltesi (Tabii elinizde taze veya donmuş meyve varsa onları ve çilekli meyve jölesini kullanabilirsiniz.)

Yapılışı:
Öncelikle burçak bisküvimizi rondodan geçiriyoruz. Ardından erittiğimiz yağımızı ve sütümüzü üzerine ekleyip kaşıkla iyice karıştırıyoruz. Her yerinin ıslandığından emin olmalıyız. Kalıbımızın tabanınına elimizle sıkıştırarak yayıyoruz. Kremasını hazırlamak için 1 su bardağı sütle hazırladığımız krem şantiye labne ekleyip çırpıyoruz. 1 su bardağı kaynar suyun içine 2 poşet limonlu jöle eritiyoruz, 1 su bardağı da soğuk su koyuyoruz. Hazırladığımız şanti-labne karışımına eritilen limonlu jöleleri ekleyip birlikte çırpıyoruz ve bisküvinin üstüne döküyoruz. Buzdolabında sertleşmesi için birkaç saat bekletiyoruz. Birkaç saat sonra peltemizi üzerinde yazdığı talimatlara uygun olarak hazırlıyoruz. Hazırladığımız pelteyi soğuyana kadar karıştırıp, sertleşen cheesecake'imizin üzerine yayıyoruz. Birkaç saat dinlendirip servis yapıyoruz..
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder