23 Mayıs 2014 Cuma

Cupcake Yapmanın Püf Noktaları

Merhabalaar :) Yaz geliyoor, İzmir haddinden fazla sıcak olmaya başladı, okula gitmek zulüm.. Sağolsun evim de püfür püfür estiği için dışarı çıkasım gelmiyor. Yani, mutfağa girmek, yeni şeyler denemek için harika zamanlar! :) Cupcake herkes tarafından sevilir ancak bir çok insan yapması konusunda tereddüt yaşıyor. Yapması çok zor olmasa da püf noktaları kaçırmak hayal kırıklığı yaratabilir... Bu yüzden Cupcake yapmaya başladığımda okuduğum bir yazıyı paylaşacağım size. Her Cupcake yapışımda bir kez daha okur, kaçırmadığım bişey olduğundan emin olurum.



 İşte Cupcake yapmanın temel püf noktaları;

1. Çalışmaya başladığınızda, tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı.

2. Başarılı bir cupcake için, kuru malzemeleri ve ıslak malzemeleri, ayrı kaplarda çok iyi karıştırmalıyız.

3. Fırınınız 170-160 derecede hazır olmalı. Cupcake'leri fırına vermeden 1 dakika önce 180 dereceye alıp fırının ısı kaybetmemesini sağlamalıyız. Kapağı açmanız ve muffinleri koymanız ısı kaybına yol açacaktır.

4. Şeker kuru bir malzeme gibi görünse de çok hızlı eridiğinden ıslak olarak da kabul görür. Şekeri ıslak malzemelerle karıştırmalıyız. Kristal şeker tamamıyla sıvıda erimelidir.

"Sadece Yeteri Kadar, Daha Fazlası Olmasın"
5. Cupcake karışımı homojen olmamalı. Sadece tüm malzeme bir biriyle karışmalı. Bunun içinde kuru karışım gözle görülmeyinceye kadar diyebiliriz. Yok olunca durun. Zamanla kendi ayarınız oluşacaktır. Sıvı malzemelerle (yumurta, yağ, süt, şeker gibi…), kuru malzemeleri (um, kakao, kabartma tozu gibi…) bir birleriyle karıştırırken, homojen bir karışım olsun istemiyoruz.

6. Fırın ısısı çok fazla olmamalı, 200 derecelere fırını çıkarmayın. Genelde bu sebepten başarısız sonuçlar çıkıyor. Fazla ısı cupcake'lerin yeterince kabarmamasına neden olacaktır.

7. Fırınlarda ısı dalgalanması olur. Fırın ısısı biraz yukarı biraz aşağı oynar. Bunu da fırınınızı tanıdıkça ayarlamalısınız. 180 derecenin üstü, özellikle tereyağın yanmasına sebep olur.

8. Tereyağını mikrodalgada çok hızlı eritmemeliyiz. Hızlı eriyen yağ çok su kaybediyor. Mikrodalga fırınlar su moleküllerini harekete geçirerek yiyeceği ısıtıyorlar. Hızlanan moleküller enerji dolunca, gaz olup uçmaya başlıyorlar. Yani hemen gaza geliyorlar. Düşük ısıda ise kayıp daha az hem yağı çok sıcak eklememelisiniz de. Katı yağları yavaşça ve düşük ısıda eritin.

Kaynak: http://www.cempak.com.tr/iyi-muffin-yapmanin-puf-noktalari/

0 yorum:

Yorum Gönder