24 Nisan 2014 Perşembe

Zeytinyağlı Yaprak Sarması

Merhabaa, bugün yine "sınavlardan kaçmak için ne yapsam" günümdeyim :) Kalkıp can sıkıntısından sarma yapar mı insan? Ben yaparım! :) Evet, yaptımm :) Zeytinyağlı yaprak sarması dünyanın en güzel yemeği olabilir. Bakalım nasıl yapmışım o harika şeyleri :)


Malzemeler:
-Asma yaprağı (istenilen miktarda)
-Zeytinyağı
-Limon
İçi için:
-2 su bardağı pirinç
-1 su bardağı sıcak su
-2-3 adet soğan
-1 yemek kaşığı salça
-1 tatlı kaşığı şeker
-Tuz, karabiber, nane

Yapışılı:
Yapraklarımızı hazırlıyoruz. Ben taze yaprak kullandığım için hazırlarken yaprakların tozunu almak için yıkadım ardından bir tencerede limonlu suda 2-3 dakika kaynattım. Kaynattıktan hemen sonra soğuk suya atıp süzüyoruz. İçi hazırlamak için soğanları doğruyoruz. Zeytinyağında kavuyoruz. Ardından salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Pirinçleri ekliyoruz. Ardından şekeri ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Suyu da ilave edip, çekene kadar bekliyoruz. Ardından soğumaya bırakıyoruz. Yaprakların saplarını koparıp damarlı kısmı üste gelecek şekilde açıyoruz. Hazırladığımız harçtan 1 tatlı kaşığı koyup sarıyoruz. Ardından sarmalarımızı tencereye sık sık diziyoruz. Ara katlara limon dilimleri yerleştiriyoruz. Dizdikten sonra üzerilerine zeytinyağı gezdiriyoruz. Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edip üzerilerine sarmaların pişerken dağılmaması için porselen tabak kapatıyoruz. Sarmalar suyunu çekip, pişene kadar yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. Ardından dinlenmeye bırakıp soğuduğunda afiyetle yiyoruz :)
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder