Malzemeler:-300 gram margarin
-3 su bardağı un
-1 su bardağı şeker
-2 yemek kaşığı çekilmiş fındık
-1 adet yumurta
-1/2 tatlı kaşığı tarçın
-1/2 tatlı kaşığı karanfil
-Böğürtlen reçeli
Yapılışı:Margarini, yumurtayı ve şekeri elimizle iyice karıştırıyoruz. Un, fındık, tarçın karanfil tozunu karıştırıp yavaş yavaş margarine ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ardından hamurun 3/4'ünü kalıba yayıyoruz. (Altına yağlı kağıt yayabilirsiniz.) Üstüne reçeli sürüyoruz. Kalan hamurla şeritler yaparak turtanın üstünü süslüyoruz. 175 derece ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder