Malzemeler:
-Yarım demet maydanoz
-Yarım demet roka
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı ceviz
-100 gr. beyaz peynir
-2-3 diş sarımsak
-İsteğe göre 5-6 dal taze fesleğen
-Tuz
-Karabiber
-Yarım demet roka
-1 çay bardağı zeytinyağı
-1 çay bardağı ceviz
-100 gr. beyaz peynir
-2-3 diş sarımsak
-İsteğe göre 5-6 dal taze fesleğen
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı:Roka, maydanoz, isteğe göre fesleğeni bol su ile yıkayıp ve doğruyoruz. Diğer malzemeleri de ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar rondodan geçiriyoruz. Malzeme iyice parçalandıktan ve macun kıvamına geldikten sonra tavaya alıyoruz. Kısık ateşte suyunu salana kadar pişiriyoruz. Ceviz parçalarıyla süsleyerek sosta yada makarna üzerinde servis ediyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder