31 Ocak 2014 Cuma

Tulumba tatlısı

Türk mutfağının vazgeçilmezi bu tatlıyı sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. :)
Malzemeler:
-2,5 su bardağı su
-2,5 su bardağı un
-1 çorba kaşığı ince irmik
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı şeker
-1 tutam tuz
-3 adet yumurta
-125 gr. margarin
Şerbeti için,-4,5 su bardağı şeker
-4,5 su bardağı su
-1/4 adet limon suyu
-2 su bardağı kızartma yağı

Yapılışı:
Şerbeti için 4,5 su bardağı şekeri 4,5 su bardağı su ile kaynatıyoruz. Limon suyu koyuyoruz. Koyulaşınca ateşten alıp, soğumaya bırakıyoruz. Bir tencerede 2,5 bardak suyu, margarini, 1 tutam tuzu koyup kaynatıyoruz. Elenmiş unu, irmiği, nişastayı ilave edip karıştırarak pişiriyoruz. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alıyoruz. Ilınınca yumurtaları birer birer kırıyoruz. Bir kaşık da şerbetten katıp yoğuruyoruz. Hamuru ucuna tırtıllı huni takılmış krema pompasına dolduruyoruz. Kızgın yağa 4-5 cm boyunda sıkıp makasla kesiyoruz. Tavayı sallayarak pembe renkte kızartıyoruz. Soğuk şerbete atıyoruz. Her kızartmada yağı bir süre soğutuyoruz. 5 dakika sonra servis tabağına alıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder