31 Ocak 2014 Cuma

Frambuazlı Rulo Pasta

Hem pratik, hem lezzetli! :)
Malzemeler:
-6 adet yumurta
-Yarım su bardağı toz şeker
-1 su bardağı un
-1 yemek kaşığı limon suyu
-1 paket vanilya
-3 yemek kaşığı kakao
Kreması için,-1 çay bardağı Hindistan cevizi
-1 çay bardağı un
-2 çay bardağı toz şeker
-3 su bardağı süt
-1 paket vanilya
-1 su bardağı donmuş frambuaz
-1 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:
Un, toz şeker ve sütü karıştırıp tencereye alıyoruz. Hindistan cevizi ve vanilya ekleyip koyu muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz. Tereyağı ekliyoruz ve eriyince ocağı kapatıyoruz. Hazırladığımız karışımı miksere alıp, soğuyana kadar çırpıp buzdolabında bekletiyoruz. Mikserde yumurta ve toz şekeri çırpıyoruz. Un, limon suyu, vanilya, kakao ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip
karışımı spatula yardımıyla eşit kalınlıkta, incecik yayıyoruz. 180 derecelik fırında 15 dakika pişiriyoruz. Muhallebiye 1 su bardağı frambuazı koyup karıştırıyoruz. Kekin üstüne muhallebiyi yayıyoruz. Tepsinin uzun tarafından başlayarak ruloyu sarıyoruz. Hindistan cevizi ve böğürtlenle süsleyip servis yapıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder