28 Ocak 2014 Salı

Jöleli Muhallebi

Misafirlerinize görsel bir şölen eşliğinde sunabileceğiniz nefis bir sütlü tatlı...
Malzemeler:
-10–12 adet kırmızı erik
-1 paket limon aromalı jöle
-1 su bardağı sıcak su
-2,5 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-1 çay bardağı buğday

Yapılışı:
Tatlıya ilave edeceğimiz meyvelerin çekirdeklerini çıkarıp istediğimiz şekilde dilimliyoruz. Toz jölemizi bir kaba alıyoruz ve içine bir su bardağı sıcak su katarak jöle eriyene kadar karıştırıyoruz. Tatlıyı yapmak istediğimiz kabı seçerek içini ıslatıyoruz ve sıvı durumdaki jöleyi kaba döküyoruz. Meyveleri jölenin üzerine ekliyoruz ve hemen buzdolabına kaldırıyoruz. Muhallebi için tüm malzemeyi küçük bir tencereye, varsa sosluğa alıyoruz. Orta ateşte iyice koyulaşana kadar pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. Muhallebinin ılınmasını bekliyoruz ve kapta donmuş olan jölenin üzerine ekleyerek, dolapta 2–3 saat bekletiyoruz. Jöleyi servis etmeden hemen önce jöle kalıbını başka bir kabın içinde 1 -2 dakika kadar bekleterek ters çeviriyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder