Oldukça pratik ve hafif bir tatlı!
Malzemeler:
-6 adet orta boy tatlı elma
-200 gr tatlı süzme yoğurt
-1 çay bardağı pudra şekeri ya da hindistan cevizi rendesi
-1 çay bardağı dövülmüş ceviz
Yapılışı:
Önce elmaları soyup saplı kısmını kapak gibi kesip çıkarıyoruz. Sonra kestiğiniz yerden elmaların içlerini bir kabak oyacağı ile çıkarıyoruz. Elmaların ortasındaki bu boşluklara yoğurdu koyup 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra elmaların üstüne pudra şekerini yada hindistan cevizi rendesini serpiştiriyoruz. Dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz. Ilık veya soğuk olarak servis yapıyoruz.
Arşiv
Kategoriler
'Acısıyla Tatlısıyla' Aradığınız Her şeyi Bulabileceğiniz Blog Sayfama Hoşgeldiniz :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Popüler Tarifler
-
Kalori cetvelleri yediğimizi tanımak adına bilinmesi gereken şeylerden biri. Özellikle diyet yapanlar, yediğine dikkat edenler, günlük kalor...
-
Merhabalar, sizi ne yapsam derdinden kurtaracak bir tarifim daha vaar :) Bu da annemin misafir kurtarıcılarından olur :) Ben de hem yapmayı ...
-
Merhabalar, bu tarif benim için güzel bir yenilik oldu. Facebook Acısıyla Tatlısıyla sayfamızda ilk kez bir başkası tarif paylaştı ve çok ...
-
Merhabalaar, bir süredir yazamadım yine. Sınavları hallettim tatile girdiim ve karşınızdayım :) Yazın boşken bol bol mutfakta olma imkanı bu...
-
Böyle tarifler gördükçe mutfaktan çıkası gelir mi insanın! Mutfak işi gerçekten tam bir sanat. Zürafa Desenli Rulo Pasta! Yemeye kıyamaz ins...
0 yorum:
Yorum Gönder