28 Ocak 2014 Salı

Yoğurtlu Elma

Oldukça pratik ve hafif bir tatlı!
Malzemeler:
-6 adet orta boy tatlı elma
-200 gr tatlı süzme yoğurt
-1 çay bardağı pudra şekeri ya da hindistan cevizi rendesi
-1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Yapılışı:
Önce elmaları soyup saplı kısmını kapak gibi kesip çıkarıyoruz. Sonra kestiğiniz yerden elmaların içlerini bir kabak oyacağı ile çıkarıyoruz. Elmaların ortasındaki bu boşluklara yoğurdu koyup 175 dereceye ayarlı fırında 20 dakika kadar pişiriyoruz. Fırından çıkardıktan sonra elmaların üstüne pudra şekerini yada hindistan cevizi rendesini serpiştiriyoruz. Dilerseniz üzerine dövülmüş ceviz de ekleyebilirsiniz. Ilık veya soğuk olarak servis yapıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder