30 Ocak 2014 Perşembe

Elma, Tarçın ve Yulaflı Muffin

Hem çok güzel bir lezzete sahip hem de pratik olan bu tarife bayılacaksınız!
Malzemeler:
-120 gr. yulaf
-240 gr. un
-60 gr. keten tohumu
-1 tatlı kaşığı karbonat
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tarçın
-1 tatlı kaşığı toz muskat
-1 adet çırpılmış yumurta
-4 çorba kaşığı tereyağ
-80 ml. elma sosu
-60 gr. şeker
-60 gr. ceviz

Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Büyük bir kasede yulaf, un, keten tohumu, karbonat, kabartma tozu, tarçın ve toz muskatı karıştırıyoruz. Ayrı bir kasede yumurta ve eritilmiş tere yağını pütürsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpıyoruz. Elma sosu ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz. Hazırladığımız unlu karışımı ilave ettikten sonra cevizleri ekleyip karıştırıyoruz. Kek hamurunu kağıt yerleştirdiğimiz kalıplara paylaştırıyoruz. Muffinleri üzeri kabarıncaya ve hafifçe çatlayıncaya kadar yaklaşık 22-25 dakika pişiriyoruz. Tel ızgara üzerinde soğumaya bırakıyoruz. Ardından servis yapabiliriz.

0 yorum:

Yorum Gönder