30 Ocak 2014 Perşembe

Bisküvili Kek

Malzemeler:
-100 gr margarin
-1 su bardağı un
-1 su bardağı toz şeker
-1 litre süt
-½ paket kakaolu bisküvi

Yapılışı:
Öncelikle derin bir tencerede yağı eritip, hemen unu üzerine ekleyip, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavuruyoruz. Sonra üzerine toz şeker ve sütü aktararak yine sürekli karıştırmaya devam ediyoruz. Muhallebimiz kaynamaya başladıktan 1-2 dakika sonra ocağın altını kapatıyoruz ve ılımaya bırakıyoruz. Öte yandan yuvarlak veya kare ya da dikdörtgen, orta boy ama kenarları en az 3-4 parmak yüksekliğinde bir kalıbı önümüze alıyoruz. İçine su koyarak her tarafını ıslatıp, fazla suyu dışarı boşaltıyoruz. Şimdi de mikserle ılınan muhallebiyi en az 5 dakika çırpıp, iyice katılaştırıyoruz. Sonra bu muhallebinin yarısını içini ıslattığımız kalıbın dibine döküyoruz. Üzerine bir sıra kakolu bisküviyi yan yana dizip, tekrar kalan ikinci parti muhallebiyi de onun üzerine gezdiriyoruz. Sonra en az 3-4 saat buzdolabında bekleterek tatlımızın kıvama gelip, iyice katılaşmasını bekliyoruz. En sonunda dolaptan çıkarıp, üzerine varsa tarçın ya da hindistan cevizi serpiştiriyoruz. Dilimleyip, servise sunuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder