Malzemeler:
-2 su bardağı arpa şehriye
-Yarım kilo tavuk göğsü
-1 paket karışık garnitür
-Birkaç demet dereotu
-3-4 adet taze soğan
-Kornişon turşu
-2 yemek kaşığı mayonez
-Yoğurt
Yapılışı:
Önce tavuk göğsünü iyice haşlıyoruz. Haşladığımız tavuk göğsünün suyunu dökmüyoruz. Arpa şehriyeyi aynı pilav yapar gibi pişiriyoruz. Su yerine tavuktan kalan suyu kullanıyoruz. Tavukları iyice didikleyip pişen arpa şehriyeye ekliyoruz. Üzerine garnitürü, turşuyu, doğranmış dereotu ve taze soğanı ekliyoruz. Ayrı bir kapta yoğurtla mayonezi karıştırıyoruz. Ve soğuyan arpa şehriyeye yoğurt mayonez karışımını ekleyip iyice karıştırıyoruz. Üzerini dereotu ve havuçla süsleyebileceğiniz salatanız hazır. İşte bu kadar! :)
Bence kesinlikle denemeye değer :)
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder