Malzemeler:
-8 küçük boy taze patates
-1 çay bardağı konserve tane mısır
-5-6 kornişon turşu
-10-12 dal maydanoz
-1 tatlı kaşığı hardal
-1 yemek kaşığı ketçap
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
-Tuz
-Karabiber
-Kırmızı Toz Biber
Üzeri İçin,
-8 kokteyl sosis
-2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yapılışı:
Patatesleri kabuklarıyla birlikte 15-20 dk haşlıyoruz. Suyunu süzdükten sonra üstlerinden birer parça kesip içlerini kaşık yardımıyla çıkarıyoruz. Patatese, mısır, küp olarak doğranmış turşu, kıyılmış maydanoz, hardal, ketçap, tereyağı, kaşar peyniri ve baharatları ekleyerek karıştırıyoruz. Hazırladığımız bu harcı tekrar patateslerin içine dolduruyoruz. Kokteyl sosisleri iri parçalar halinde doğrayıp ayçiçek yağında kızartıyoruz. Kumpirlerin üzerine kızarttığımız sosisleri yerleştiriyoruz. Rendelenmiş kaşar peynirini serpip servise hazır hale getiriyoruz..
Çok sevimli görünmüyorlar mı? :))
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder