Malzemeler:
-2 su bardağı arpa şehriye
-15 gr tereyağı
-3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-2 rendelenmiş havuç
-1 haşlanmış tavuk but
-3-4 yemek kaşığı garnitür
-4 su bardağı sıcak tavuk suyu
Yapılışı:
Tereyağını ve ayçicek yağını tencereye alıp ısıtıyoruz. Arpa şehriyenin 1 su bardağı kadarını ilave edip kavuruyoruz. Rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz. Kalan arpa şehriyeyi, garnitürü ve tuzu ilave edip 2-3 dk daha kavuruyoruz. Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edip ocağı kısıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp ince uzun parçalar halinde didiklenmiş tavuk etini ekliyoruz. 10 dk demlendirip servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder