9 Aralık 2013 Pazartesi

Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı

Merhaba, benim çok sevdiğim tariflerden birini daha paylaşacağım. Bunun bir de salata versiyonu var, o da bir sonraki paylaşımım olsun! :)

Malzemeler:
-2 su bardağı arpa şehriye
-15 gr tereyağı
-3-4 yemek kaşığı ayçiçek yağı
-2 rendelenmiş havuç
-1 haşlanmış tavuk but
-3-4 yemek kaşığı garnitür
-4 su bardağı sıcak tavuk suyu

Yapılışı:
Tereyağını ve ayçicek yağını tencereye alıp ısıtıyoruz. Arpa şehriyenin 1 su bardağı kadarını ilave edip kavuruyoruz. Rendelenmiş havucu da ekleyip birkaç dakika daha kavuruyoruz. Kalan arpa şehriyeyi, garnitürü ve tuzu ilave edip 2-3 dk daha kavuruyoruz. Üzerine sıcak tavuk suyunu ilave edip ocağı kısıyoruz. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Ocağı kapatıp ince uzun parçalar halinde didiklenmiş tavuk etini ekliyoruz. 10 dk demlendirip servis yapıyoruz.


Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder