9 Aralık 2013 Pazartesi

Narenciye Soslu Fırın Tavuk

Merhaba, yılbaşına yaklaştıkça sofranız için özel yemekler paylaşacağımı söylemiştim. Buda onlardan biri.. Yılbaşı sofranızda hindi veya tavuk eti olmadan olmaz! :)

Malzemeler:
-1 bütün tavuk
-400 gr taze patates
-1 dal taze kekik
-1 dal taze tarhun
-5-6 limon
-6-7 diş sarımsak
-30 gr. toz şeker
-80 gr. tereyağı
-Tuz
-Karabiber

Yapılışı:
Fırını 180 dereceye ayarlayıp fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz. Bütün tavuğu tuz, karabiber,kekik ve tarhun ile ovuyoruz. Tereyağının yarısını tencereye alıp eritiyoruz. 3 limonun suyunu sıkıp tereyağına ekliyoruz. Tavuğu fırın tepsisine alıp tereyağlı limon suyunu üzerinde gezdiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. Kalan tereyağını bir tavada eritiyoruz. Kabukları soyulmuş ve doğranmış taze patatesleri ve sarımsakları ilave edip soteliyoruz. Kalan limonları enine kesip patateslere ekliyoruz. Şeker ve tuzu da ilave edip karamelleşene kadar 10 dk pişiriyoruz. Fırından çıkardığımız tavuğu servis tabağına alıp, etrafına pişirdiğimiz limonlu patatesleri diziyoruz. Ve sıcak servis yapıyoruz.

Yılbaşı sofranıza böyle bir görüntünün yakışacağını düşünüyorum..
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder