9 Aralık 2013 Pazartesi

Mantarlı Pazı Salatası

Merhabalar, bazen insanın canı yemekten tatlıdan çok salata çeker.. Özellikle benim. Kalkıp çeşit çeşit salata hazırlayabilirim.. Hem hafif, hem basit, hem besleyici :) İşte onlardan biri...

Malzemeler:
-1 demet pazı
-250 gr mantar
-1 kırmızıbiber
-Yarım portakal kabuğu
-Yarım limon suyu
-3 yemek kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı karabiber
-8 salamura sardalye
-Tuz
Sosu İçin;
-1 çay bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
-1 diş sarımsak
-Yarım tatlı kaşığı kırmızı toz biber
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Yarım limon suyu

Yapılışı:
Mantarları yıkayıp ince ince doğruyoruz. Zeytinyağı, limon suyu, rendelenmiş portakal kabuğu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırıyoruz. Mantarları ekleyip 1 saat kadar dinlendiriyoruz. Pazıların saplarını ve damarlarını kesip, diri kalacak şekilde haşlıyoruz. Sos malzemelerini mutfak robotunda eziyoruz. Pazıları iri parçalar halinde doğruyoruz. Üzerine sosu ekleyerek karıştırıyoruz. Soslu pazımızı servis tabağına alıp üzerine mantar dilimlerini, halka şeklinde doğranmış kırmızı biberleri ve salamura sardalyeleri ekliyoruz. Mantarları marine ettiğimiz sosu üzerine gezdirip servis yapıyoruz.

Sonuç budur! :)
Afiyet Olsun!:)

0 yorum:

Yorum Gönder