15 Aralık 2013 Pazar

Hangi Makarnaya Hangi Sos??

Merhaba, makarnaya günümüzde acil durumların yemeği diyebiliriz. Hem yapılışı zaman almayan, hem de genelde herkesin sevdiği yemeklerden olan makarnayı daha lezzetli hale getirmenin yollarından birini yazacağım bugün. Makarna tiplerine göre uygun sos! Şöylekii,

Kelebeğinden burgusuna, spagettiden boncuğuna kadar her makarnanın farklı olduğunu ağzınıza alır almaz hissedersiniz. Çünkü her çeşit makarnanın çiğneme şekli ve damakta bıraktığı tat farklıdır. Buna bağlı olarak her makarnanın favori sosu değişiktir. Örneğin;

Spagetti, domatesli ve salçalı soslarla,
Erişte gibi yassı makarnalar, peynir, yumurta ve krema bazlı soslarla,
Burgu ve ince uzun makarnalar, sebzeli soslarla,
Mantı ve midye şeklindeki makarnalar, etli kıymalı soslarla daha çok lezzet kazanır.

Kalın ve uzun makarnalar fırın için,
Boncuk ve kelebek makarnalar ise salatalar için uygundur. 

Bunun yanında herkesin damak zevki farklı olduğundan, pişirilen makarnaya her türlü sosu ilave edebilirsiniz :)

Sosu makarnaya ilave ederken püf noktasını göz ardı etmeyin. Önce sosun yarısını makarnaya döküp harmanlayın, servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra kalan yarısını her tabağa paylaştırın :)

 Domates soslu spagetti

 Kremalı mantarlı yassı makarna

Sebzeli burgu makarna

Kıymalı midye makarna

Boncuk makarna salatası 

Kolay Gelsin! :)

0 yorum:

Yorum Gönder