Kelebeğinden burgusuna, spagettiden boncuğuna kadar her makarnanın farklı olduğunu ağzınıza alır almaz hissedersiniz. Çünkü her çeşit makarnanın çiğneme şekli ve damakta bıraktığı tat farklıdır. Buna bağlı olarak her makarnanın favori sosu değişiktir. Örneğin;
Spagetti, domatesli ve salçalı soslarla,
Erişte gibi yassı makarnalar, peynir, yumurta ve krema bazlı soslarla,
Burgu ve ince uzun makarnalar, sebzeli soslarla,
Mantı ve midye şeklindeki makarnalar, etli kıymalı soslarla daha çok lezzet kazanır.
Kalın ve uzun makarnalar fırın için,
Boncuk ve kelebek makarnalar ise salatalar için uygundur.
Bunun yanında herkesin damak zevki farklı olduğundan, pişirilen makarnaya her türlü sosu ilave edebilirsiniz :)
Sosu makarnaya ilave ederken püf noktasını göz ardı etmeyin. Önce sosun yarısını makarnaya döküp harmanlayın, servis tabaklarına paylaştırdıktan sonra kalan yarısını her tabağa paylaştırın :)
Domates soslu spagetti
Kremalı mantarlı yassı makarna
Sebzeli burgu makarna
Kıymalı midye makarna
Boncuk makarna salatası
Kolay Gelsin! :)
0 yorum:
Yorum Gönder