29 Aralık 2013 Pazar

Krem Karamel

Yılbaşı için alternatif yiyecekler aramaya devam  ediyoruz. :) Tatlı olarak ne yapacağımı düşünürken karşıma Krem Karamel çıktı. Düşünülebilir! :)



Malzemeler:-1 Su Bardağı Pudra Şekeri
- 1 Paket vanilya
-1/2 lt Süt (2 su bardağı)
-2 Adet Yumurta
-2 Adet Yumurta Sarısı
-1/2 Su Bardağı Toz Şeker
-Tuz

Yapılışı:Pudra şekerini kalın tabanlı bir tencerede, kısık ateşte, hiç karıştırmadan eritiyoruz. Karamel rengi alınca fırına dayanıklı 6 küçük kabın içine bölüştürüyoruz. (Karamelin kabın dibine rahatça yayılması için mümkünse kapları fırında boş olarak biraz ısıtın) Sütü ılıtıyoruz. Ilık sütü vanilya, yumurta,yumurta sarıları, şeker ve bir tutam tuz ile şeker tamamen eriyene kadar karıştırıyoruz. Sütlü karışımı karameli koyduğumuz kaplara bölüştürüyoruz. Kapları fırın tepsisinin içine koyuyoruz ve tepsiyi alttan ikinci rafa yerleştiriyoruz. Tepsiyi tamamen sıcak su ile dolduruyoruz. 175° ısıtılmış fırında 50 dakika pişiriyoruz. Kapları tepsiden alıp buzdolabında en az 7-8 saat soğumaya bırakıyoruz.

 Afiyet olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder