29 Aralık 2013 Pazar

Cevizli Kabak Tatlısı

Yılbaşının vazgeçilmez tatlılarından Cevizli Kabak Tatlısı! Kim sevmez??


Malzemeler:
-1 kg bal kabağı
-4 su bardağı toz şeker
-200 gr iç ceviz
-2 su bardağı soğuk su
-3-4 yemek kaşığı kaymak (dileğe göre)

Yapılışı:
Dilimlenmiş kabakları bir tencereye yerleştiriyoruz. 4 su bardağı toz şekeri üzerine ilave ediyoruz. Tenceremize şekeri koyduktan sonra kaynatmadan önce yaklaşık bir saat bekletiyoruz, bu sayede şekerin tamamen eriyerek kabakla özleşmesi sağlanır. Daha sonra 4 su bardağı suyu ekleyip ve pişiriyoruz. Servis ederken üzerine bol ceviz serpiştiriyoruz. Dilerseniz, servis yaparken tabaklara aldığınız kabakların üzerine veya yanına kaymak koyabilirsiniz. 

Afiyet olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder