29 Aralık 2013 Pazar

Tavuklu Poğaça

Tavuklu poğaça.. Benim en sık yediğim şeylerden biri.. Çevremde sadece bir pastahanede yapılıyor ve uzak olmasına rağmen gidip yediğim olmuştur! :) Daha sonra tarifini çözmeye karar verdim ve sonuç; :)



Malzemeler:
-Yarım paket yaş maya veya 1 çorba kaşığı toz maya
-1 su bardağı ılık su
-2 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı da tuz
-Aldığı kadarda un
-1 yumurta sarısı
İç Harcı İçin;
-Yarım tavuk göğsü
-Garnitür
-Baharatlar

Yapılışı:Hamuru yoğuracağımız kaba önce mayayı alıp üzerine şekeri döküyoruz. 1 bardak ılık suyu ilave ediyoruz 5 dk bekletiyoruz. Sonra diğer malzemeleri de yavaş yavaş ekleyip en son unu da ekledikten sonra ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde ediyoruz. Oluşan hamuru 30 dk kadar bekletiyoruz. Daha sonra elimizle açıp içine istediğiniz harcı koyup yuvarlak ya da arzu ettiğiniz şekilde poğaçalarımızı yapıyoruz. Üstlerine yumurta sarısı sürüp tepsiyi bir süre bekletiyoruz (tepsi mayası olsun)...Daha sonra 170 derece fırında pişiriyoruz. Piştikten sonra fırından çıkarıp biraz soğumasını bekleyip servis yapıyoruz :)

Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder