Malzemeler:-500 gram mantar
-1 yemek kaşığı tereyağı
-1/3 paket kaşar peyniri (mantarların içine göre doğranmış)
-Yeteri kadar tuz, isteğe göre baharat
Yapılışı:
Mantarların sap kısımları ile şapka kısımlarını ayırıyoruz. (Şapkaların kırılmamasına özen göstererek.) Tereyağı ile çok az yağlanmış tepsiye şapkaları dizin. Her şapkanın içine biraz tuz ve karabiber ekip, yarım çay kaşığı tereyağ koyuyoruz. 150 derecede 10 dk kadar mantarları pişirdikten sonra, pişme durumlarını da kontrol ederek her şapkanın içine minik kesilmiş kaşar peynirlerini koyuyoruz ve tepsiyi fırının üst gözüne alıyoruz. Üst gözde kaşarların kızarması daha hızlı olacaktır. Kaşarlar kızardıktan sonra fırından alıp servis yapıyoruz. Sıcak servis yapmanızı öneririm! :)
Afiyet Olsun!
0 yorum:
Yorum Gönder