29 Aralık 2013 Pazar

Soğan Halkası

Merhaba, soğan halkasını ilk duyduğumda beğenmeyeceğimi düşündüğümü itiraf etmeliyim. Sanırım isminden dolayı. Ancak yedikten sonra fikrimin bu kadar değişeceğini düşünemezdim! :) Genelde Fast Food yiyecekler satan yerlerde gördüğümüz ve bir kaç tanesine maliyetinin belki 10 katı para verdiğimiz soğan halkasını evde de yapabilirsiniz. Tarifi çok kolay! :)



Malzemeler:
-Bir veya iki büyük soğan
-1 su bardağı un
-1 bardaktan biraz az süt
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 yumurta
-1 çay kaşığı kabartma tozu..
-Kızartmak için yağ
-Galeta unu

Yapılışı:
Soğanları boyuna ;1-2 cm aralıklarla dilimlere ayırıyoruz.. Kırılmamasına özen gösteriyoruz.. Dilimler zaten rahatlıkla halkalara ayrılıyor;fazla bastırmayınız kırılır.. Hazırladığımız halkaları;soğuk su dolu kaba koyup buzlukta yarım saat kadar dinlendiriyoruz.. Daha sonra çıkarıp suyunu süzüp tek tek kuruluyoruz..Islak kalmamalı.. Süt;un;yumurta;tuz ve kabartma tozunu mikser yardımı ile iyice çırpıyoruz.. Halkaları önce harca daha sonra galeta ununa en son yine harca bulayıp ; kızdırdığımız bol yağda 1-2 dk kızartıyoruz..

Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder