15 Aralık 2013 Pazar

Mutfakta Zaman Kazandıracak Pratik Bilgiler

Merhaba, sizlere, hayatınızda zaman kazandıracak birkaç pratik bilgi yazacağım. Umarım işinize yarayacak şeyler çıkar! :)

-Sütün Çabuk Bozulmaması İçin,
Süt hem çok yararlı hem de çabuk bozulabilen bir besin. Sütünüzün uzun süre bozulmadan durmasını istiyorsanız, içine biraz karbonat atın. Bu işlem hem sütün ömrünü uzatacak hem hazmını kolaylaştıracaktır. 

-Buzların Çabuk Erimemesi İçin,
Yemekte içecekleriniz için çıkardığınız buzların hemen erimemesini istiyorsanız, buz kabının içini alüminyum folyo ile kaplayın.

-Bardakların Çatlamaması İçin,
Özellikle ince cam bardaklar ısı değişikliğinde hemen çatlar. Bunu önlemek için yeni aldığınız bardakları tuzlu ve soğuk suya oturtun. Bu şekilde tencereyi ocağa koyup kaynatın ve bardakları kendiliğinden soğumaya bırakın. Böylece bardaklarınız ısı değişikliğine alışacak ve bir daha çatlamayacak.

-Et Kızartırken,
İster ızgarada, ister tavada olsun büyük parça et kızartacaksanız önce etinizi akan soğuk suyun altında biraz tutun. Böylece et suyunu salmaz, içinde kalır ve daha lezzetli olur.

-Rendeniz Köreldiyse,
Rendeniz köreldiyse hemen atıp yenisini almanız gerekmez. Bir parça zımpara kağıdını bir şeyler rendeler gibi rendenize sürün. Eskisi gibi olduğunu göreceksiniz.

-Gazlı İçeceklerin Gazını Korumak için,
İçeceklerinizin gazının kaçmasından şikayetçiyseniz, bu içecekleri buzdolabınızda baş aşağı yerleştirin. İçeceğin gazı şişenin dibinde toplanacak ve kapağını açtığınızda kaçma olasılığı kalmayacaktır.

-Filizlenen Patatesler İçin,
Patatesler belli bir süre beklediğinde filizlenmeye başlar. Bunu önlemek için patatesleri koyduğunuz torbanın içine bir kaç tane elma koyabilirsiniz.

-Kırmızı Lahanayı Saklamak İçin,
Salatalarda kullanmak üzere sürekli elinizin altında doğranmış lahana olmasını ister misiniz? Kırmızı lahananızı incecik doğrayıp tuzla iyice ovun. Kapaklı bir kaba koyup üzerinde sirke gezdirin ve ağzını iyice kapatın. Doğranmıs lahananız istediğiniz an hazır.

-Pasta Meyveleri Saklamak İçin,
Pasta yapacağınız zaman kullanacağınız meyveleri toz şekere bulayın. Böylece meyveleriniz daha uzun süre dayanacaktır. 

-Baklagilleri Saklamak İçin,
Baklagilleri ve pirinçleri saklarken oluşan böceklerden şikayetçiyseniz, bunları sakladığınız kabın içerisine 2-3 diş sarımsak koyun. Sarımsak böcek oluşumunu engelleyecektir.

-Domateslerin Saklanması,
Evde fazla miktarda domatesiniz varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde 10 gün kadar saklayabilirsiniz. Ancak kullanacağınız zaman yıkamayı unutmayın.

-Maydanoz ve Dereotunu Saklarken,
Maydanoz ve dereotunu taze saklamak için önce güzelce yıkayıp, süzün. İyice kuruduktan sonra, kapaklı plastik bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. 



Kolay Gelsin! :)

0 yorum:

Yorum Gönder