Malzemeler:
Kurabiyeler İçin,
-250 gr margarin
-1 yumurta
-1 çay bardağı mısır nişastası
-125 gr pudra şekeri
-3,5 su bardağı un
-1 paket vanilya
Süslemesi İçin,
-Birkaç renk şeker hamuru
-Bir miktar su
-Fırça
-Gıda boyalı kalem (İsteğe göre)
-Kurabiye kalıpları
Yapılışı:Yumurta, pudra şekeri ve tereyağı mikserle çırpıyoruz. Elimizle de yoğurabiliriz ama ellerimizin ısısı yüksekse, yağ gerektiğinden fazla yumuşayıp hamurunuzun daha fazla un istemesine sebep olur. Karışıma en son yavaş yavaş unu, nişastayı ve vanilyayı ekleyip elinizle yoğurmaya başlıyoruz. Un ölçüsü yeterli geliyor ama hamurunuz yumurtanın büyüklüğüne ya da biraz önce bahsettiğim gibi elinizin sıcaklığına bağlı olarak yetmediğini düşünüyorsanız biraz daha un ekleyebilirsiniz. Hamurun olduğunu anlamanın en güzel yolu iki parmağınızla sıktığınızda parmaklarınıza yapışmıyorsa olmuş demektir. Hamuru serçe parmak kalınlığında açtıktan sonra dilediğimiz kalıpla şekiller verip önceden ısıtılmış 175 derece fırında kenarları pembeleşene kadar pişiriyoruz. Kenarları pembeleşince çıkarırsanız çok sert olmayan çocuklarınızın da rahatça yiyebileceği yumuşaklıkta kurabiyeleriniz olur. Kıtır kıtır olsun istiyorsanız üstünün tamamen pembeleşmesi gerekir.
Şeker hamuru uygulaması için,
Şeker hamurunu işleyebilmek için oda sıcaklığında olması ve elinizin ısısıyla yoğurarak yumuşatmanız gerekiyor. Şeker hamurunu değişik renklerde gıda çarşılarından, pasta malzemeleri satılan yerlerden satın alabilirsiniz. Şeker hamuruna şekil verdikten sonra kurabiyenin üzerine fırçayla su sürdükten sonra yapışmasını sağlayabilirsiniz.
0 yorum:
Yorum Gönder