Malzemeler:
Havuçlu Harç İçin,
-1 kg havuç
-1 paket petibör bisküvi
-1 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı çekilmiş fındık veya ceviz
-1 kaşıktan az tereyağ
-1 paket vanilya
Kreması İçin,
-1 litre süt
-4 tepeleme çorba kaşığı nişasta
-1 su bardağı şeker
-1 kaşık tereyağ
-1 paket vanilya
-Hindistan cevizi (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Öncelikle havuçlarımızı soyup yıkayıp rendeliyoruz. Rendelediğimiz havuçlarımıza şekerimizi ekleyip kısık ateşte pişiriyoruz. Havuçların suyunu salıp çekmesi gerekiyor. Ardından ocağın altını kapatıp yağı ekliyoruz karıştırarak erimesini sağlıyoruz. Bisküvilerimizi harcımızın üzerine elimizle kırıyoruz. Vanilyayı ve cevizi/fındığı da ekleyip iyice karıştıyoruz. Bu kısımda elimizle yoğurmak daha kolay ancak sıcak olmamasına dikket edin. Tatlımızı yapacağımız borcamı ıslatıyoruz. Havuçlu harcımızı borcama döküp elimizle şekil vererek borcamın tabanına yayıyoruz. Bu şekilde buzdolabına atıp dinlendirebiliriz. Bu sırada kremasını yapmaya başlayacağız. Bir tencereye sütü, nişastayı ve şekeri ekliyoruz. Başından ayrılmadan sürekli karıştırarak kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra altını kısıp 2-3 dk daha pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. İçine yağı ve vanilyayı ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıyoruz. Biraz ılındıktan sonra havuçlu harcımızın üzerine döküyoruz ve soğuması için buzdolabına koyuyoruz. Soğuduktan sonra dilerseniz üzerine hindistan cevizi dökerek servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder