15 Haziran 2014 Pazar

Etimek Tatlısı

Merhabalaar, bugün çok sevdiğim bir tatlı olan etimek tatlısının tarifini yazacağım. Daha öncede çok yaptım ancak resim çekmeyi unuttuğumdan yazamamıştım :) Etimek tatlısı damak tadına göre tarifi değişebilen bir tatlı. Kimi etimeklerin şerbetini yakarak hazırlar -ki annem gerçeğinin öyle olduğunu söyler-  kimi muhallebisine şeker koymaz. Ben yanmış şerbeti ve şekersiz muhallebiyi sevmediğimden muhabbimi şekerli, şerbetimi de yakmadan hazırlıyorum :) 


Malzemeler:
-1 paket tuzsuz etimek
Şerbeti İçin,
-1,5 su bardağı şeker
-2 su bardağı sıcak su
Muhallebisi İçin,
-1 litre süt
-6 yemek kaşığı un
-6 yemek kaşığı şeker
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1 paket vanilya
Üzeri İçin,
-1 paket krem şanti
-1 su bardağı süt

Yapılışı:
Tencereye 2 su bardağı sıcak su ile 1,5 su bardağı şekeri koyup kaynatalım. Kaynamaya başladıktan 5-6 dk sonra altını söndürerek şerbeti biraz bekletiyoruz. Bu zaman içerisinde etimekleri bir borcama diziyoruz. Kepçe yardımıyla şerbeti etimeklerin her yerine gelecek şekilde dağıtıyoruz. Etimekler şerbeti çekerken muhallebiyi hazırlamaya başlıyoruz. 1 litre sütün içine vanilya ve tereyağ dışında bütün malzemeleri ilave ediyoruz ve iyice çırptıktan sonra kaynayana kadar karıştırıyoruz. Ardından tereyağ ve vanilyayı ekleyip 2-3 dk daha karıştırarak ocağı kapatıyoruz. Muhallebiyi 5 dk kadar dinlendirdikten sonra etimeklerin üzerine dökerek yayıyoruz. Muhallebi soğurken 1 bardak süt ile krem şantiyi hazırlıyoruz. Muhallebi soğuduktan sonra krem şantiyi üzerine sürüyoruz. Muhallebinin soğuduğundan emin olmalıyız yoksa krem şantiyi eriterek kötü bir sonuç çıkarabilir. Borcamın üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına kaldırıyoruz.1 saat beklettikten sonra isteğe göre üzerine ceviz ya da antep fıstığını serperek servis edebiliriz..
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder