5 Şubat 2014 Çarşamba

Tavuklu Mantarlı Krep

Tavuk ve mantarın enfes uyumuyla ağzınıza layık krep yapmaya hazır mısınız? Her öğününüzde yiyebileceğiniz harika bir lezzet olan tavuklu mantarlı krep tarifini yazıyorum bugün.. :)
Malzemeler:
-1 su bardağı un
-3 yumurta
-1 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Tuz
İçi İçin,
-3 adet tavuk göğsü eti
-3 su bardağı mantar
-1 yemek kaşığı margarin
-4 yemek kaşığı krema
-1 yemek kaşığı un
-Karabiber ve tuz

Yapılışı:
Derin bir kaseye yumurtaları kırıp tuzu ekliyoruz ve köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından unu, sütü ve yağı ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam ediyoruz. Bir kenarda en az 10 dk dinlendiriyoruz. Bu karışımdan bir fincan dolusu alıp kızgın teflon tavaya döküyoruz ve arkalı önlü pişiriyoruz. Bu şekilde yaklaşık 12 tane krep yapıyoruz. Tavuk göğüslerini haşlayıp didikliyoruz. Bir tavada margarini kızdırıp ince doğranmış mantarları 2-3 dk kadar kavuruyoruz. Üzerine un, karabiber ve tuzu serpiştiriyoruz. 1-2 dk daha kavuruyoruz. Didiklediğimiz tavukları bu karışıma ekliyoruz. Üzerine kremayı döküp 4-5 dk daha soteleyip ocaktan alıyoruz. Hazırladığımız karışımları kreplerin içine paylaştırıp servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun! :)



0 yorum:

Yorum Gönder