4 Şubat 2014 Salı

Şinitzel

Şinitzel hem hafif olmasıyla hemde yemeklerin yanına yakışmasıyla ideal bir tarif. Makarna, pilav gibi yanına illa bir şey isteyen yemeklerinizi kolayca ve lezzetli bir şekilde şinitzelle sunabilirsiniz.
Malzemeler:
-4 adet şinitzel
-2 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı limon suyu
-2 yemek kaşığı galeta unu
-3 yemek kaşığı sıvıyağ
-Bir tutam tuz
Sosu İçin,
-2 adet taze soğan
-3 yemek kaşığı mayonez
-1 tatlı kaşığı hardal
-1 tatlı kaşığı ketçap
-1 yemek kaşığı dereotu
-Bir tutam tuz

Yapılışı:
Yumurtaların sarılarını beyazlarından ayırıyoruz. Sarısını tuz ve limonla çırpıyoruz. Şinitzellerimizi önce bu karışıma sonra galeta ununa buluyoruz. Teflon tavada kısık ateşte iki taraflı kızartıyoruz. Sosu hazırlamak için yeşil soğanları ve dereotunu doğruyoruz. Meyonezin içine hardal, ketçap, karabiber ve tuz ekleyip karıştırıp, yeşillikleri de katıyoruz. Kızarttığımız şinitzellerimizi bir tabağa alıp üzerine hazırladığımız sostan gezdiriyoruz. Yanında kızarmış patatesle servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder