3 Şubat 2014 Pazartesi

Poşet Çay Kurabiyesi

Merhabalar,çay tiryakilerinin çok hoşuna gidecek bir buluş Poşet Çay Kurabiyesi. Değişik kurabiye ve pasta tasarımı yapanlara ve misafirlerini şaşırtmak isteyenlere çok güzel bir fikir. Tarifimizinden yaklaşık 35 kurabiye çıkıyor ve yapımı gayet basit. Denemeye değer! Ne dersiniz? :)
Malzemeler:
-180 gr yumuşak tereyağ ya da margarin
-70 gr pudra şekeri
-1/4 limon kabuğu rendesi
-1 yumurta sarısı
-20 ml taze sıkılmış limon suyu
-Bir tutam tuz
-280 gr un
Üzeri İçin,
-Dilediğiniz türde çikolata
Dekoru İçin,
-Kalın beyaz iplik
-Etiketler

Yapılışı:
Geniş bir kapta, parçalara ayrılmış yumuşamış tereyağını ve pudra şekeri ekliyoruz ve kremsi ve pürüzsüz olana kadar tahta bir kaşıkla iyice karıştırıyoruz. İnce rendelenmiş limon kabuğu rendesini, yumurta sarısı, limon suyunu ve geri kalan malzemeleri  iyice karıştırıyoruz. Un ve tuzu eleyip yavaş yavaş ekliyoruz. Pürüzsüz bir hamur elde ediyoruz. Tarifteki un yeterli olmayabilir un ekleyebilirsiniz. Hamuru streç filme sarıyoruz ve yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Fırını 180 dereceye ayarlıyoruz. Tepsiye yağlı kağıt seriyoruz. Hafifçe çalışma yüzeyine un serpistiriyoruz. 5 mm kadar bir kalınlığa hamuru yayıyoruz. Karton üzerine klasik bir çay poşeti kullanarak bir şablon hazırlıyoruz, bu şablonda hamuru bıçakla kesip tepsiye  yerleştiriyoruz. Üzerine çöp sis ile delik açıp ve tepsiyi fırına atıyoruz. 10-12 dk pişiriyoruz ve piştikten sonra soğutuyoruz. Çikolatayı benmari usulü eritip. kurabiyelerin yarısını batırıyoruz, çikolata donunca ipleri kesip kurabiyelerimize takıyoruz. Daha gerçekçi bir görüntü için uçlarına etiket takıyoruz. Ardından afiyetle yiyebilirsiniz! :)

0 yorum:

Yorum Gönder