3 Şubat 2014 Pazartesi

Şeker Hamuruna Uygun Kurabiye

Merhabalar! :) Bugün benim geçmişte bulmakta zorlandığım bir tarifi vereceğim. Şeker hamuruna uygun kurabiye.. Şeker hamuruyla kaplanabilmesi için hamurumuzun pişerken kabarmaması, şekil değiştirmemesi, küçülmemesi gerekiyor. Bunlardan biri olursa şekil vermek oldukça zorlaşır. Hamurumuz hem beyaz, hem kıtır kıtır hem de ağızda dağılacak şekilde olmalı.. Ben o tarifi buldum. Size de tavsiye ederim! :)
Malzemeler:
-1 yumurta (Oda sıcaklığında)
-250 gr. hamurişi margarini (Oda sıcaklığında)
-125 gr. pudra şekeri
-1 çay bardağı mısır nişastası
-1 paket vanilya
-Aldığı kadar un (Yaklaşık 3,5-4 bardak)

Yapılışı:
Bir kapta pudra şekerimizi ve yumurtamızı karıştırıyoruz. Krema kıvamına geldiğinde oda sıcaklığındaki margarini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Başka bir kaba unu, nişastayı ve vanilyayı eleyip karıştırıyoruz. Ardından yavaşça sıvı karışımıza ilave ediyoruz. (Birer bardak şeklinde ekleyebilirsiniz. Yoğurup diğer bardağı ekleyin.) Elde ettiğimiz hamuru yuvarlayıp streçle sarıp 1 saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Dolaptan çıkarttığımızda sert bir hamur olacak fazla yoğurmadan hamuru açıp kurabiye kalıplarıyla şekil veriyoruz. Önceden 170 derecede ısıttığımız fırında 10-15 dk pişiriyoruz. Eğer fazla pişirirseniz kurabiyeleriniz küçülür bu da şeker hamuruyla şekil vermemizi zorlaştırır. Pişen kurabiyelerimizi soğuduktan sonra süsleyebilirsiniz! :)
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder