2 Şubat 2014 Pazar

Kuymak

Kuymak biraz ağır olduğu için her zaman olmasa da arada sırada yapılabilecek harika lezzetlerden biri. Özellikle bütün malzemeler Karadeniz'den geldiğinden tadından yenmez. Ama öyle bir imkan yoksa nefsimizi köreltmek adına Karadeniz'den gelmesi gerekli değil :) Malzemeniz ne kadar kaliteli olursa kuymağınız o kadar lezzetli olur.
Malzemeler:
-2 dolu dolu yemek kaşığı tereyağı (eğer sağlık sorununuz yoksa ,tereyağını seviyorsanız 1 kaşık daha katabilirsiniz daha lezzetli oluyor)
-2 silme yemek kaşığı mısır unu (kavrulmuş kullanabilirsiniz)
-1 su bardağı su ve süt karışımı
-1,5 -2 su bardağı kadar eriyen peynir (trabzon peyniri,çeçil peyniri yada kaşar peyniri olabilir)

Yapılışı:
Öncelikle tereyağını tavaya alıp kızdırıyoruz ,yakmadan fokur fokur kaynamasını sağlıyoruz. Yağımız kızınca mısır ununu ekleyip rengi dönene kadar kavuruyoruz. Kavrulmuş kullanırsanız çok kavurmayın. Ardından su ve süt karışımını ekleyip,karıştırıp kaynatıyoruz. Kaynayınca içine peynirini atıp ocağın altını iyice kısıyoruz, bir iki karıştırıp, peynirin erimesini sağlıyoruz, tereyağı üzerine çıkana kadar kısık ateşte çok müdahale etmeden pişiriyoruz. Tereyağı üzerine çıktıysa kuymağımız hazır demektir. Kesinlikle sıcak servis yapmalısınız yoksa lezzetini kaybedecektir.

0 yorum:

Yorum Gönder