5 Şubat 2014 Çarşamba

Fırında Bütün Patates

Yemeklerinizin yanında ya da atıştırmalık olarak yiyebileceğiniz görünümüyle de farklı fırında bütün patates tarifi.
Malzemeler:
-6 adet büyük patates
-2-3 diş sarımsak
-2 tatlı kaşığı zeytinyağı
-30 gr tereyağı
-Tuz ve karabiber

Yapılışı:
Fırını 220 dereceye ayarlayıp patatesleri kabuklarını soymadan güzelce yıkıyoruz. Patateslerin altından düzce kesiyoruz ki tepside yuvarlanmadan dursun. Patatesleri kesme tahtasına alıp başından sonuna kadar dilimler gibi ama tam kesmeden yol yol kesiyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye patateslerimizi diziyoruz. Sarımsakları rendeleyip tereyağı ve zeytinyağı bile karıştırıyoruz. Patatesler dilimlerinin aralarına bu karışımı sürüyoruz. Karabiber ve tuz serpip 40 dk pişiriyoruz. Patateslerin dışı gevrek içi yumuşak olacak. Dilerseniz üzerine kaşar peyniri rendeleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder