28 Ocak 2014 Salı

Pekmezli Kek

Değişik kekler denemeyi sevenler için ideal bir tarifim var! :) Kan yapıcı olan pekmezi kekimize katıyoruz...
Malzemeler:
-1 adet yumurta
-¾ su bardağı toz şeker
-½ su bardağı süt
-½ paket margarin
-2 çay kaşığı kabartma tozu
-1,5 su bardağı un
-1 çay kaşığı tuz
Üzeri için,
-3 yemek kaşığı pekmez
-½ su bardağı toz şeker
-1 yemek kaşığı margarin
-1 yemek kaşığı un
-1 yemek kaşığı tarçın
-Yarım su bardağı dövülmüş fındık içi

Malzemeler:
Yukarıdaki kek malzemelerinin hepsini derin bir karıştırma kabının içinde iyice çırparak karıştırıyoruz. Pürüzsüz ve boza kıvamında bir kek hamuru elde etmemiz gerekiyor. Öte yandan evinizde hep kullandığınız kek kalıbımızı veya 25-30 cm çapındaki yuvarlak ya da bu boyutlara yakın kare, dikdörtgen kalıbımızı iyice yağlıyoruz. Hazırladığımız kek harcını bu kalıba boşaltıyoruz. Bir taraftan fırını 175 derece sıcaklığa ayarlarken bir diğer taraftan da kekin üzerine koyacağımız sosu hazırlıyoruz. Bunun için derin bir kasenin içinde; pekmez, toz şeker, yağ, un ve tarçını karıştırıyoruz. Bu katı kıvamlı karışımı tepsideki kekin üzerine yayıyoruz. En üste ise dövülmüş ceviz içi ya da fındık içini serpiştiriyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 35-40 dakika kadar pişirip, hemen fırından çıkarıyoruz. Soğuyunca dilimleyip servise sunuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder