-4 iri patates
-2 yumurta
-50 gr beyaz peynir
-50 gr taze lor
-50 gr eski kaşar
-1 tutam kıyılmış maydanoz
-1 tutam kıyılmış dereotu
-1 çay kaşığı pul biber
-Tuz
-Kızartmak için yağ
-Un, galeta unu, yumurta
Yapılışı:
Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyuyoruz ve rendeliyoruz. Tuz, pul biber, dereotu, eski kaşar ve yumurtalarla birlikte yoğuruyoruz. İç harcı için beyaz peyniri, taze loru ve maydanozu bir kapta karıştırıyoruz. Patates harcından cevizden biraz büyük parçalar koparıp biraz büyük toplar yapıyoruz ve topu avucumuzda yassi hale getirip ortasına harcı koyuyoruz. Kenarlarından birleştirerek dilediğimiz şekli veriyoruz. Sırasıyla önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve galeta ununa buluyoruz. Sıvıyağı iyice kızdırıp içine köftelerimizi atıp kızartıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder