Malzemeler:
-4 büyük patates
-2 adet patlıcan
-2 adet havuç
-2 adet kabak
-2 adet yeşil biber (acı veya tatlı sizin damak zevkinize bağlı)
-2 adet kırmızı biber
-Yoğurt
-Sarımsak
-Kızartmak için yağ
Yapılışı:
Önce bütün sebzelerimizi soyuyoruz ve dilimliyoruz. Biberlerimizin çekirdeklerini çıkartıp birkaç parçaya bölüyoruz. Hepsini ayrı ayrı kızgın yağda kızartmaya başlıyoruz. Kızaran sebzeleri altına peçete serilmiş tabağa çıkartıyoruz. Bütün sebzeler kızardıktan sonra hepsini harmanlıyoruz ve soğumasını bekliyoruz. Soğuduktan sonra sarımsaklı veya sarımsaksız yoğurtla servis ediyoruz.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder