21 Ocak 2014 Salı

Garnitürlü Çanak Köfte

Bu tarifimizdeki köfte sunumuyla da göz dolduruyor.


Malzemeler:
-500 gr.köftelik kıyma
-Sizin sevdiğiniz baharatlar (kimyon, karabiber, pulbiber vs.)
-2 yemek kaşığı galeta yada bayat ekmek içi
-Orta boy bir rendelelenmiş soğan
-İçine koymak için garnitür
Beşamel sos için;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı 
-Tuz
Üstü için;
Dilimlenmiş kaşar

Yapılışı:
Köfteyi yoğuruyoruz. Yumurta büyüklüğünde parçalar alıp, altı düz kenarları yüksek bir çanak şekli verip tepsiye diziyoruz. içine hazır yada evde 1 patates,1 havuç ve biraz bezelye ile hazırlayacağınız garnitürden birer kaşık koyuyoruz. 1 kaşık salçayı,1 su bardağı suyun içinde eritip köftelerin üzerine ve aralarına döküyoruz. Tepsinin üzerine aliminyum folyo geçirip (köftelerin kurumaması için) 30 dakika kadar pişiriyoruz.
Beşamel sosu için: Bir tavaya tereyağını ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. (Renginin dönmesine izin vermeyin.) İçine iki bardak soğuk sütü ve tuzu koyup hızlıca karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Köftelerin üzerine bu sostan birer kaşık koyup, 200 derecelik fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın kaşar dilimlerini üzerine koyup eriyinceye kadar fırında tutuyoruz. Kurutmadan fırından alıp sıcak servis yapıyoruz..

Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder