Malzemeler:
-500 gr.köftelik kıyma
-Sizin sevdiğiniz baharatlar (kimyon, karabiber, pulbiber vs.)
-2 yemek kaşığı galeta yada bayat ekmek içi
-Orta boy bir rendelelenmiş soğan
-İçine koymak için garnitür
Beşamel sos için;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
-2 yemek kaşığı galeta yada bayat ekmek içi
-Orta boy bir rendelelenmiş soğan
-İçine koymak için garnitür
Beşamel sos için;
-2 su bardağı süt
-2 yemek kaşığı un
-2 yemek kaşığı tereyağı
-Tuz
Üstü için;
Dilimlenmiş kaşar
Üstü için;
Dilimlenmiş kaşar
Yapılışı:
Beşamel sosu için: Bir tavaya tereyağını ve unu alıp un kokusu çıkana kadar kavuruyoruz. (Renginin dönmesine izin vermeyin.) İçine iki bardak soğuk sütü ve tuzu koyup hızlıca karıştırıyoruz, kaynamaya başlayınca bir kaç dakika daha karıştırarak pişiriyoruz. Köftelerin üzerine bu sostan birer kaşık koyup, 200 derecelik fırında üstleri pembeleşene kadar pişiriyoruz. Çıkarmaya yakın kaşar dilimlerini üzerine koyup eriyinceye kadar fırında tutuyoruz. Kurutmadan fırından alıp sıcak servis yapıyoruz..
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder