21 Ocak 2014 Salı

Beşamel Soslu Karnıbahar

İşte benim zaaflarımdan biri... Zevkle yediğim nadir şeylerden.. Şiddetle tavsiye ediyorum! :)


Malzemeler:
-1 adet karnıbahar
-Tuz
Başemal Sos için,
-1 su bardağı süt
-1 yemek kaşığı tereyağı
-Yarım kahve fincanı un
Üzeri için,
-1 su bardağı kaşar rendesi

Yapılışı:
Karnıbaharları parçalara bölüp yıkadıktan sonra bir tencereye koyup haşlıyoruz. Haşlarken tuzunu eklemeyi unutmayın. Haşlanan karnıbaharları bir borcama alıyoruz. Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Eriyen tereyağına unu ekleyip karıştırarak kavuruyoruz. Yavaş yavaş sütümüzü ekliyoruz ancak sütü eklerken çok çok iyi karıştırmamız gerekli aksi halde topaklanır. Sütü de ekledikten sonra 1 tatlı kaşığı tuz ekliyoruz ve karıştırmayı kesmeyerek kaynatıyoruz. Kaynadıktan 1-2 dk sonra ocaktan alıyoruz ve karnıbaharların üzerine döküyoruz. 200 derece ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Üzeri kızarmaya başladıktan sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirlerini serpiyoruz ve tekrar fırına atıyoruz. Kaşar peyniri kızardıktan sonra fırından çıkartıp servis edebilirsiniz.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder