23 Ocak 2014 Perşembe

Fırında Kremalı Patates

Eğer sizde patatesin her halini sevenlerdenseniz bu haline bayılacaksınız demektir. Hemen hemen her yemeğin yanında garnitür olarak yapabilirsiniz! :)


Malzemeler:
-4 adet orta boy patates
-1 su bardağı süt
-½ paket krema
-2 diş sarımsak
-Kekik ,tuz
-Karabiber, kırmızı biber
-Muskat rendesi
-100 gr. kaşar peyniri

Yapılışı:
Soyulmuş patatesleri ince halkalar halinde dilimleyip su dolu bir kapta bekletiyoruz. Bu arada büyükçe bir karıştırma kabının içindeki sütün içine sarımsakları rendeleyip sonrasında içine krema ve baharatları ilave edip hazırlanan karşımın içine dilimlenmiş halka patatesleri ekliyoruz.. Dikdötgen bir fırın kabına karışımla birleşmiş patatesleri döküp 170 ‘C de ısıtılmış fırına 20- 30 dakika kadar pişiriyoruz. Patateslerin pişmeye yüz tuttuğu anda rendelenmiş kaşarı üzerinde döküp son 5 dakika pişmesi için tekrardan fırına sürüyoruz. Sonrasında leziz patatesler her yemeğin yanında yenmeye hazırdır.
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder