Malzemeler:
-4 adet orta boy patates-1 su bardağı süt
-½ paket krema
-2 diş sarımsak
-Kekik ,tuz
-Karabiber, kırmızı biber
-Muskat rendesi
-100 gr. kaşar peyniri
Yapılışı:
Soyulmuş patatesleri ince halkalar halinde dilimleyip su dolu bir kapta bekletiyoruz. Bu arada büyükçe bir karıştırma kabının içindeki sütün içine sarımsakları rendeleyip sonrasında içine krema ve baharatları ilave edip hazırlanan karşımın içine dilimlenmiş halka patatesleri ekliyoruz.. Dikdötgen bir fırın kabına karışımla birleşmiş patatesleri döküp 170 ‘C de ısıtılmış fırına 20- 30 dakika kadar pişiriyoruz. Patateslerin pişmeye yüz tuttuğu anda rendelenmiş kaşarı üzerinde döküp son 5 dakika pişmesi için tekrardan fırına sürüyoruz. Sonrasında leziz patatesler her yemeğin yanında yenmeye hazırdır.
Afiyet Olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder