16 Ocak 2014 Perşembe

Ekler Pasta

Pratik bir pasta olduğu söylenemez fakat gerçekten leziz. Çikolatalı tatları sevenler için ekler tarifi.. Bu tariften 10-15 ekler çıkıyor.
Malzemeler:
Hamuru için,-1 su bardağı su
-2 çorba kaşığı margarin
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı un
-3 – 4 tane yumurta
-Bir tutam tuz
Krema için,-Yarım limon kabuğu rendelenmiş
-Yarım su bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao (isteğe bağlı)
-1 çay kaşığı vanilya
-1.5 su bardağı süt
-1 çay bardağı un
-2 tane yumurta
Çikolatalı sos için,-80 gram bitter çikolata
-1 çorba kaşığı süt
-1 çorba kaşığı su
-1 çay bardağı pudra şekeri

Yapılışı:
İlk önce bir su bardağı su ve margarini tencerede karıştırarak ısıtıyoruz. Kaynayana kadar toz şeker ve tuzu da ilave etmeyi unutmuyoruz. Kaynamaya başladığında unu yavaş yavaş değil hepsini birden hızlıca kaynayan suya katıp sekiz dokuz dakika kadar karıştıra karıştıra pişiriyoruz ve ocaktan alıyoruz. Hamurun ılımasını bekliyoruz ve hamur ılık hale geldikten sonra yumurtaları içine kırmaya başlıyoruz. Üç ya da dört yumurta yeterli olur. Hamur hafifçe ele yapışır bir kıvamda olmalı ve çok katı ya da çok yumuşak olmamalıdır. Hamuru krema torbasına doldurup bir parmak kalınlığında dökebileceğimiz şekilde istediğiniz büyüklüklerde sıkıyoruz.(Hamuru az yağlanmış bir tepsiye sıkacaksınız.) Ardından 165 derece ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Krema için gereken malzemelerin hepsini bir tencereye koyuyoruz (dilerseniz kremaya kakao katabilirsiniz) ve muhallebi kıvamına yakın bir hale gelene kadar pişiriyoruz ardından soğumaya bırakıyoruz. Fırından eklerleri çıkarıp kremayla içlerini dolduruyoruz. Ekler neredeyse hazır. 
Son olarak çikolata sosunu ayarlayacağız. Malzemeleri benmari usulü eritiyoruz.(Yani içi su dolu bir tencereyi kaynatıp üzerine cam bir kasede malzemeler ateşe değmeden tencereden gelen buhar ve ısıyla eriyecek şekilde yapacağız) Çikolata sosunu eklerin üzerine dökelim. Eklerler hazır! :)

0 yorum:

Yorum Gönder