Malzemeler:
-4 yumurta-4 yemek kaşığı sıcak su
-150 gr toz şeker
-1 paket vanilya şekeri
-100 gr un
-100 gr nişasta
-2 tatlı kaşığı kabartma tozu
-2 muz, 2 orta boy yumuşak şeftali
-Dr. Oetker vanilyalı pasta kreması
-Carte d'or çikolata sosu
Yapılışı: Yumurtaları yüksek ayarda mikserle çırpıp üzerine sıcak suyu ilave ediyoruz ve tekrar 1 dk çırpıyoruz. Şeker ile vanilya şekerini de yumurtaya ekleyip birkaç dakika daha çırpıyoruz. Önceden ayrı bir kapta karıştırdığımız un, kabartma tozu ve nişasta karışımını yavaşça karıştırarak ekliyoruz.Yuvarlak ve mümkünse kilitli bir kek kalıbını yağlayıp karışımı kaba döküyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 180°de yaklaşık 30-35 dk pişiriyoruz. Pişme işlemi bittikten sonra keki ılımaya bırakıyoruz ve daha sonra naylon bir ip yardımıyla keki ikiye bölüyoruz. Kremayı pastanın her iki katına da sürüp, araya dilimlenmiş muz ve şeftali dilimlerini diziyoruz. En üste kremayı sürdükten sonra buzdolabında 1 saat soğumaya bırakıyoruz. Bu esnada çikolata sosunu hazırlayacağız. Çikolata sosunu üzerinde yazdığı şekilde sütle pişirerek hazırlıyoruz , soğumaya bırakıp en son buzdolabında dinlenen pastamızın üzerine sürüyoruz.Bir süre daha buzdolabında bekletip servis yapıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder