27 Ocak 2014 Pazartesi

Aşk Pastası

Malzemeler:-4 Yumurta Sarısı
-100 gr Tozşeker
-50 gr Su
-300 gr Çırpılmış Kremşanti
-200 gr Süzme Yoğurt
-4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş)
-200 gr Çilek
-2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
-2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya

Yapılışı:Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpıyoruz. Toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatıp koyulaşınca ateşten alıyoruz. Çırpılmış yumurta sarılarını yavaş yavaş şerbete ilave ediyoruz. Mikserle orta hızda 3-4 dakika daha çırpıyoruz. Karışımı derin, çelik veya cam bir kaba alıp süzme yoğurdu ilave ediyoruz. Buzlu suda beklettiğiniz jelatini hafif ateşte eritiyoruz ve sürekli karıştırarak kremaya ekliyoruz. Çilekleri yıkayıp ayıklıyoruz. Pudra şekerini ekleyip robotta püre haline getiriyoruz. Hazırladığınız jelatinli kremaya çilek püresi ve çırpılmış krem şantiyi ilave edip iyice karıştırıyoruz. Pandispanyanın birini düz zemine yerleştirip sağ tarafından bir parça kesiyoruz Diğer pandispanyanın ise sol tarafını kesiyoruz. Her iki parçayı da enine keserek iki dilime ayırıyoruz. Sağ tarafı kesilmiş pandispanya dilimini düz bir tepsiye alıyoruz. Sol tarafı kesilmiş olanı birleştirerek ikili kalp şeklini oluşturuyoruz. Üzerine çilekli kremayı 1 cm kalınlığında sürüyoruz. Diğer pandispanya dilimlerini de aynı şekilde yerleştirerek kapatıyoruz. Kalan krema ile pastanın üzerini ve yanlarını kaplıyoruz. Çilek şekerlemeleri ve file fıstıkla süsleyip buzdolabında iyice soğutuyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder