Malzemeler:
-2 su bardağı un-1 su bardağı şeker
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
-1 su bardağı tereyağı
-1 su bardağı süt
-2 adet yumurta
-1 paket bitter çikolata
-Yarım paket beyaz çikolata
-1 çay bardağı renkli şekerlemeler
Hazırlanışı:
Çikolatalı Gökkuşağı CupCake tarifimizin başlangıcına ilk olarak unlu malzemelerimizi hazırlayarak başlıyoruz. Bunun için geniş bir kabın içerisine 2 su bardağı unumuzu eleyerek alıyoruz. Daha sonra 1 paket kabartma tozumuzu ve 1 paket vanilyamızı da süzerek unumuzun içerisine ilave ediyoruz. Tüm unlu malzemelerimizi kaşık ile güzelce karıştırdıktan sonra malzemelerimizin içerisine 1 su bardağı şekerimizi ilave ediyoruz.
Tüm kuru malzemelerimizi karıştırdıktan sonra daha önceden oda sıcaklığında erittiğimiz 1 su bardağı kadar tereyağımızı Çikolatalı Gökkuşağı CupCake harcımızın içerisine alıyoruz ve karıştırıyoruz. Şimdi 2 adet yumurtamızı geniş bir kâsenin içerisine kırıyoruz. Yumurtalarımızın büyük boy ve oda sıcaklığı ısısında olmasına özen gösteriyoruz. Kırdığımız yumurtalarımızı güzelce çırptıktan sonra harcımızın içerisine alıyoruz. Son olarak 1 su bardağı kadar sütümüzü Çikolatalı Gökkuşağı CupCake harcımıza dâhil ediyoruz.

Şimdi hazırladığımız harcımızın içerisine 1 çay bardağı kadar renkli şekerlemelerimizi ilave ediyoruz. Şekerlemeleri damak tadınıza veya göz zevkinize göre değiştirebilirsiniz. Şekerlerimizi harcımızın içerisine dâhil ettikten sonra tüm harcımızı kaşık ile karıştırıp dondurma kaşığı ile harcımızdan 1 tutam alıyoruz ve muffin kalıplarımıza yerleştiriyoruz.
Harcımızı muffin kalıplarımıza yerleştirdikten sonra şimdi Çikolatalı Gökkuşağı CupCake harcımızın üzerine ilave edeceğimiz beyaz ve bitter çikolatalarımızı hazırlıyoruz. Çikolatalarımızı eritebilmek için öncelikle bir tencerede su kaynatıyoruz. Suyumuz kaynadıktan sonra tencerenin üzerine bir kâse alıyoruz ve çikolatalarımız daha kolay eriyebilmesi için çikolatalarımızı ellerimiz ile parçalıyoruz. Parçaladığımız bitter ve beyaz çikolatalarımızı aynı kâsenin içerisine alıyoruz ve çikolatalarımızı kaynar suyun buharında eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Eriyen çikolatalarımızdan bir kaşık kadar alıyoruz ve muffin kalıbımızın içerisindeki harcımızın üzerine ilave ediyoruz. Daha sonra Çikolatalı Gökkuşağı CupCake harcımızdan dondurma kaşığı ile bir tutam daha alıyoruz ve çikolatamızın üzerine yerleştiriyoruz. Bu sayede çikolatamız Cupcake’imizin ortasında olmuş oluyor.

Hazırladığımız Çikolatalı Gökkuşağı CupCake harcımızı daha önceden 190 derece ısıtmış olduğumuz fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika kadar pişiriyoruz. Pişirdiğimiz Çikolatalı Gökkuşağı CupCake’lerimizi servis tabağına alıp sunuma hazır hale getiriyoruz.

Afiyet olsun! :)
0 yorum:
Yorum Gönder