24 Mart 2014 Pazartesi

Fırında Levrek

Merhabalaar, uzun bir süredir yazmaya ara vermiştim. Sömestre tatili ardından okul derken fırsat bulmak zor oldu. Üniversite öğrencisi olmak zor! :) Şimdi kaldığımız yerden devam etme vaktidir..
Balık sağlığımız açısından bize çok yararlı bir besin. Haftada 1 tüketmemiz gerektiği söylense de maalesef o alışkanlık yok çoğumuzda. Ama bu mükemmel tarifi sık sık yapacağınıza eminim. Tadına doyulmuyor. Hem hafif, hem kolay hem de çook lezzetli!
Ben bu tarifi 2 kişilik hazırladım bu yüzden 2 tane levrekle yaptım. Siz kişi sayısına göre arttırabilirsiniz malzemelerinizi. Balığın yanına da bol limonlu bir salata ve fırında patates bir harika oluyor. Bir sonraki tarifimde de o patatesleri göreceksiniz.

Malzemeler:
-2 adet levrek
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-2-3 dal maydanoz
-2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
-Bir tutam kekik
-2 çorba kaşığı limon suyu
-Pulbiber
-Yarım limon, yarım soğan ve yarım domates

Yapılışı:
Ayıklanmış balıklarımızı güzelce yıkayıp yan yüzlerine bıçakla uzun bir çizgi atıp biraz açılmasını sağlıyoruz. Sos malzemelerini bir kasede karıştırıyoruz. Sosu tatlı kaşığı yardımıyla balığın önce iç kısmına ardından kalan sosu üzerlerine özellikle de bıçakla kesik attığımız yan kısmına pay ediyoruz. Halka halka doğradığımız limon, soğan ve domatesi balığın içine diziyoruz. Kalanları da üzerine koyabilirsiniz. 180 dereceye ayarladığımız fırında yaklaşık 45-50 dk pişiriyoruz.

Balığın yanına yaptığım patateslerin tarifi : Fırında Baharatlı Patates
Afiyet Olsun! :)

0 yorum:

Yorum Gönder