1 Şubat 2014 Cumartesi

Dondurma Kızartması

Dondurma kızartması farklı tatlar denemeyi sevenler için özel bir tariftir...
Malzemeler:
-Yarım kg kaymaklı Maraş dondurması
-2 yumurta akı
-1 su bardağı mısır gevreği
-Yarım su bardağı ince çekilmiş fındık
-Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
-1 çay bardağı rendelenmiş hindistan cevizi
-Yarım çay bardağı esmer şeker
-1 çay kaşığı tarçın
-Kızartmak için ayçiçeği yağı

Yapılışı:
Kaymaklı maraş dondurmasını buzluktan çıkarıp ılınmasını sağlıyoruz. Yumuşayan dondurmadan cevizden büyük toplar hazırlayıp elimizle yuvarlıyoruz ve sertleşmesi için derin dondurucuda 30 dakika bekletiyoruz. Bir yumurta akını çırpıyoruz. Mısır gevreğini mutfak robotunda iyice çekiyoruz. Fındık, badem, hindistan cevizi, esmer şeker ve tarçın ekleyip karıştırıyoruz. Dondurma toplarını önce çırpılmış yumurtaya ardından mısır gevrekli karışıma buluyoruz. Derin dondurucuda yarım saat bekletiyoruz. Sonra diğer yumurta akını çırpıyoruz. Dondurma toplarını önce yumurtaya ardından kalan mısır gevrekli harca bulayıp iyice ısıttığımız yağda kızartıyoruz. Ardından servis yapıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder